Historie

De oprichter, Cornelis Bos, geboren in 1845 was Timmerman.
Hij was getrouwd met M. Quant en had naast zijn timmermans werkplaats ook Cafe “Het Bontje” in Berkhout.
In 1894 kwamen zij naar Heiloo en begonnen daar een timmermanswerkplaats in de oude smederij van de heer A. Bolten op de hoek van de westerweg /zeeweg. De werkzaamheden bestonden hoofdzakelijk uit het repareren van meubelen, karren en woningen. De familie Bos en hun zoon Johannes Bos (geb.d.d. 1881) verhuisden in 1907 naar Limmen. Daar werd de oude stolp met stal gekocht aan de rijksweg 98 waar tot die tijd Pastoor Schmedding met zijn huishoudster hadden gewoond. Van de stal werd een werkplaats gemaakt en toen in 1924 de heer C. Bos kwam te overlijden werd de zaak voortgezet door zijn zoon Johannes Bos.
De stolp werd in 1936 gesloopt en er werd een nieuw woonhuis gebouwd dat nu wordt bewoond door Piet Bos.

Van Johannes Bos staan nog enkele bekende huizen in Limmen o.a. de oude burgemeesterswoning “Nieuw Dampegeest” (bouwkosten fl. 9.999,99), “De Beatrix”aan de kerkweg.
Het gesloopte oude gemeentehuis aan de rijksweg en Villa Flora met daarnaast gelegen woonhuis waar de Boerenleenbank vroeger gevestigd was zijn toen de tijd ook gebouwd door Johannes Bos.

Een aardig verhaal is nog dat Johannes Bos samen met zijn zoon Cornelis Bos in de oorlog doodskisten maakten inclusief bekleding. Hij kon dat beneden de winkelprijs doen en dat kwam de mensen in die tijd goed van pas.

Op 3 maart 1943 nam Cornelis Bos het bedrijf over van zijn vader.
Op diezelfde dag trouwde hij ook met M.W. van Kessel. Hij was enig zoon maar, zelf kreeg het echtpaar 10 kinderen, acht zoons en 2 dochters.
Cornelis Bos werkte in het begin met een handkar, later werd dit een brommer en in 1961 werd de eerste auto aangekocht.

Onder de scepter van Cornelis Bos werden er zón 50 woningen, waaronder een groot aantal particuliere woningen, een tiental gemeente woningen aan de Visweg en 12 premie woningen aan de Molenweg gebouwd.
Cornelis Bos was ook veel bezig in het “burgerwerk”; Reparaties, onderhoud en verbouwingen aan woningen.
In 1951 verhuisde hij naar zijn zelf gebouwde woning aan de (toen) Middenweg 17, Nu Middenweg 41. Cornelis Bos kwam te overlijden op 21 november 1979.
In 1981 werd Bouwbedrijf C. Bos een besloten vernootschap.
3 Zoons van Cornelius Bos waren toen al werkzaam in het bedrijf, Cees Bos, Piet Bos en Paul Bos. Tesamen met hun moeder mw. Bos-van Kessel zette zij het bedrijf verder voort.

Toen mw. Bos- van Kessel op 8 oktober 1992 kwam te overlijden zette de 3 broers het bedrijf verder voort. Zij bouwde vele vrijstaande woningen, deden veel aanbouwen en bouwde veel voor diverse lokale bedrijven uit Limmen. Ook hadden zij een aantal seriematige woningbouwprojecten, bijvoorbeeld Molenweg/Theebos en later Vinkenbaan/ Hogeweg.

Vandaag de dag kenmerkt Bouwbedrijf C. Bos bv zich nog steeds als een stabiel familiebedrijf. 
Met ons huidige team bestaande uit Paul Bos, Kim Bos, Peter Bos en Bram Bos is het bedrijf verzekerd van toekomst.

De jarenlange opgebouwde ervaring zorgt ervoor dat wij sterk staan en heeft ons geprofileerd tot een goede Bouwpartner.

Top